دانلود پاورپوینت باغ های ایرانی ۵۰ اسلاید
مقدمه:
باغ
های قدیمی ایران اغلب در مناطق گرم و کم آب ساخته شده اند و دلیل احداث آنها در چنین مناطقی،وجود چشمه های طبیعی و یا کاریز است.ایرانیان به منظور بهره گیری نسبی از منابع آب،با قدرت تخیل و ابداع،چاره اندیشی کرده بودن و کاریزهایی عمیق که از 80الی 120 کیلومتر طول داشته،حفر می کردند.حتی در 3500سال پیش از میلاد،آرایش سفال پیش از تاریخ،علاقه شدید به آب و حاصل خیزی را نشان می دهد.
باغ های ایرانی
ایرانی ها از قدیم الایام به ساختن باغ ها و باغچه ها و دور وبر بناها علاقه خاصی داشته اند. آنها باغچه هایی را در اطراف بنا می ساختند <<په اره دئسه>>یعنی بنا و کسی که به پیرامون دژ یا <<دیس>>بود.
<<دیس>>یعنی بنا و کسی که دیس می ساخت<<دیسا>>بنا می خواندند. فرمان روایان شهرها داخل ایران ،یا قسمتی دیگر از این باغ یک کوشک چند پهلو و داربست هائی ازمودیده می شد. برای ایجاد فضای سبز مساحت زیادی از باغ را به درخت کاری اختصاص داده بودند. طرح این قصر پلکانی است که پای آن حوض بزرگی ساخته اند وقسمت بیرونی قصر که محل ورود و خروج مهمانان و غیره بود با یک طرح ساده طرح ریزی شده و قسمت پشت را با کاشتن درخت های بزرگ به صورت جنگل در آورده بودند.
«اره دئسه>>ها یا پردیس ها در تخت جمشید بود که خشایار شاه در هنگام بر شمردن نام بناهایی که ساخته، از ان یاد کرده است.واژ پردیس به معنای بهشت.در زبان عربی به فردوس و در زبان های دیگر به پارادایز تبدیل شده است. خود بهشت یا <<وهشت>> به معنای بهترین زندگی است و این بهشت به شکل باغی سر سبزو خرم زیبا مجسم می شده است.ما برای این مفهوم واژه ها جهت ،فردوس،بهشت یا رضوان را به کار می بریم.در فارسی قدیم واژه <<پالیز>> نیز به همین معنا بوده است.چنانکه فردوسی گفته است:<<و از آنجا به پالیز بنهاد رو>>.
بنا بر این ایرانیان تصور ذهنی شان را از بهشت،که پاداش اعمال نیک به آنها می بخشیده اند ،در باغهایی سرسبز و خرم تجسم بخشیده اند. در بهشت کوثر هست و درختان و گل ها و جویبارها،و در باغ نیز آب روان خوش و گلهای زیبا و درختهایی که می توان در سایه آنها آرامید،و این همه محصور در دیواری که مانع ورود جهنمیان به آن شود.
bagh irani_1658573452_57953_8746_1362.zip10.21 MB |